Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Välbesökt möte om filosofi

I lördags var det full kommunistisk aktivitet i Växjö. Först torgmöte och sedan ett offentligt möte. En av partiets fullmäktigeledamöter, Curt Vang från Gislaved, var inbjuden för att tala om marxistisk filosofi och synen på demokrati. Under två timmar bjöds vi på en spännande och stimulerande resa inom filosofins värld.

Hur tänkte folk om överheten på 1300-talet? Vilka beröringspunkter finns det mellan marxismen och existentialismen? Kan man verkligen kalla den nuvarande samhällsordningen demokratisk, när avgörande beslut som rör folks vardag fattas långt borta i slutna styrelserum? Detta var några av de intressanta frågeställningar som förundrade de dryga 30-talet åhörarna, varav många var helt nya bekantskaper. Inför mötet hade avdelningen mobiliserat genom att bland annat ta fram ett lokalt flygblad som delades ut i 4000 hushåll.

Curt Vang avslutade sitt möte med att anknyta till den danske filosofen Soren Kirkegaards uppfattning av människan. Vi kan alla välja att skapa en meningsfull tillvaro och ett innehållsrikt liv. Vi kan vara och göra som alla andra och därmed bli en dussinmänniska. Eller också kan vi göra ett aktivt val och bryta mot en tillvaro där vi bara flyter med. Ett bra val är att organisera sig för att tillsammans arbeta för en mer solidarisk värld, ta det aktiva klivet in som medlem i KPML(r) eller RKU.

Curt VangPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!