Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Hur sköts friskolorna?

Refuserad av SMP i april 2009

Kommentar till Arnela Hadzisakovic och Oscar Lundin

Ni vill inte se att det finns problem med friskolesystemet. Tyvärr är vi många andra som ser det; att t.ex. den kommunala skolan och de s.k. friskolorna inte lever under samma regelsystem är pinsamt och direkt odemokratiskt. Men tycker inte också ni att det är ett problem när man i Smålandsposten kan läsa uttalanden från elever på friskolor i Växjö som säger att ”våra lektioner först brukar börja vid lunchtid och sluta tidigt på eftermiddagen” (SMP 081021).

Det är förhållanden som detta som jag och många med mig tror ligger bakom de ”framgångar” och de vinster som friskolorna visar upp. Att ni som elever inte vill eller kan uttala er om skötseln av Växjö fria är sin sak. Men det hade varit intressant att höra ägarna göra det.

Jan-Åke Karlsson
Lärare Växjö KatedralskolaPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!