Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Kapitalistisk logik

Refuserad av SMP valrörelsen 2002

Den som för två år sedan köpte aktier i Ericsson för 100 000 svenska kronor har idag 4600 kronor kvar. Den som i stället tyckte teleoperatörsaktier var en bättre investering och köpte Song Networks aktier för sina 100 000 kronor har idag 791 kronor kvar. Men om man i stället var klok ock gick till Systembolaget och köpte Åbro Original starköl för sina 100 000 kronor, drack ur dem och hade kul, kan idag gå och panta tomflaskorna och få tillbaka 6741 kronor. Visst är kapitalismen ett logiskt system!

Jan-Åke Karlsson
KPML(r)-VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!