Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Moderat rasism!

Refuserad av SMP valrörelsen 2002

Så har då ledande moderata politiker visat upp sina rasistiska och främlingsfientliga åsikter. Uppdrag Granskning visade att dagens politiker gör vad som helst för att få röster. Ingen kan säga att det är en tillfällighet att 17 av 17 granskade moderater hetsar mot invandrare i sina valstugor. Deras uttalanden är en konsekvens av moderaternas röstfiskande i grumliga vatten där både språktest och krav på kunskaper om svenska värderingar ska ställas på invandrarna. Moderaterna och folkpartiet har försökt göra integrationspolitiken till en huvudfråga i årets val. Man talar om strängare krav på invandrarna men säger ingenting om att ge ökade resurser till svenskundervisning eller hur man ska bekämpa den höga arbetslösheten. Och det är mycket allvarligt, för en lyckad integration kan endast uppnås genom att alla ges möjlighet att komma in på arbetsmarknaden. Högern i Sverige måste höja sin analysförmåga och lämna de enkla lösningarna, som endast leder in i främlingfientlighetens avskyvärda träsk. Att sedan växjömoderaten Anders G Högmark figurerar i detta mörka sammanhang är djup beklagligt och borde leda till eftertanke hos väljarna.

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet – KPML(r) i VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!