Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Rapport från Röd Front i Växjö 2002

Publicerad i Proletären nr 18 – 2002

Kommunisternas Röd Front-firande kantades av regn och blåst. Trots försämrade väderförhållanden tågade 90 personer upp till Speakers Corner. Tåget drog lika mycket folk som vid förra årets succé men var i år ännu ungdomligare. Mötet samlade 120 personer och bjöd på en rad talare, företrädare för KPML(r), RKU och Palestina.

Först ut var Olof Hultman, KPML(r), som gick till angrepp mot EUs plundring av Växjöbornas skattepengar. Dessutom tillkännagav Olof varför en röst på KPML(r) i valet till kommunfullmäktige i höst är det enda alternativet för de som vill en annan, rättvis politik.

Sara Thörn, RKU, tog upp tydliga ungdoms- och demokratifrågor om gratis körkortsutbildning och kollektivtrafik. Gästtalare var palestinskan Dalala Abdel Gani som manade till kamp mot Israels ockupationspolitik och för palestiniernas rätt till ett eget land. Palestinakonflikten berör vilket visades konkret med att Palestinaskivan såldes slut på mötet.

Sist ut talade Jan-Åke Karlsson, ordförande KPML(r)-Växjö, vars hårda angrepp mot kapitalets slakt av jobben och det internationella läget, gillades av den trogna skaran Växjöbor som trotsat regnet.

Närmare 700 kr samlades in till valfonden.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!