Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Fullt hus på mötet om Ryska revolutionen

Anders Carlssons föredrag om sin kommande bok om Oktoberevolutionen och utvecklingen därefter i Ryssland och Sovjetunionen försökte Växjö kommun stoppa genom att förvisa oss och ABF från det bokade ”Fria ordets hus”. Upprördheten över detta odemokratiska och märkliga agerande har varit stor och intresset för mötet har därmed ökat. Viktoriasalen hos IOGT var fylld till sista plats och när åhörarna gick hem efter drygt två timmar fanns det nog ingen som inte ville läsa den ännu outgivna boken direkt.

De nyfikna mötesdeltagarna, varav många nya ansikten,  fick i stället hålla tillgodo med Anders bokliknande broschyr ”Staten och demokratin”, som diskuterar och resonerar om ämnet borgerlig kontra socialistisk demokrati, vilket här i Växjö aktualiserats genom förvisningen från vår ursprungliga kommunala möteslokal. 17 exemplar såldes och eftersom de inte räckte till alla och till er som läser detta kan beställa broschyren här: http://butik.kommunisterna.org/brosch…/staten-och-demokratin


Föredraget filmades och kommer publiceras så ni som inte hade möjlighet att komma kan få ta del av innehållet.
De extra ordinära omständigheterna kring mötet visades bl.a. genom att flera efter mötet ville ha en mötesaffisch, vilka ju som bekant finns kvar eftersom de innehöll felaktig information om möteslokalen.  Många skrev även upp sig för att prenumerera på Växjöavdelningens nyhetsbrev ”Utanför systemet” för att kunna följa det vidare ärendet kring kommunens lokaluthyrningar och få information om våra övriga arrangemang och om vårt arbete. 

Vi från Kommunistiska Partiet i Växjö vill rikta ett stort tack till alla som engagerat sig i frågan om vår självklara rätt att få komma till tals och att få hyra lokaler av Växjö kommun, tack till er som kom på mötet och stort tack till ABF för samarbetet och till IOGT-NTO för att med kort varsel ha ordnat lokal.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!