Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Välbesökt möte om Kuba

Under det senaste året har man på Kuba genomfört flera omfattande ekonomiska reformer. Många statliga arbeten har försvunnit och man har öppnat upp för fler privata initiativ. Frågan är vad som ligger bakom dessa reformer och om Kuba nu slagit in på en väg bort från socialismen.
Kubakännaren Anna Artén som berättarde om utvecklingen i det socialistiska landet genom att visa vad man gjort efter revolutionen och hur dte påverkat vanligt folk.  Anna Artén har bott och arbetat som journalist på Kuba, varit valobservatör i landet samt har det senaste åren organiserat ett antal tema- och studieresor till den karibiska ön så hon vet vad hon talar om och det fick publiken verligen erfara denna kväll.

Att mötet stimulerade åhörarna visades genom att tre personer tog en prenumeration på Proletären och sex anmälde sig för vidare kontakt med partiet. Då Anna Artén nyligen kommit hem från en studieresa till Västbanken vädjade publiken om att Anna skulle komma tillbaka och hålla ett föredrag om även detta land, vilket hon på stående fot tackade ja till. Vi kommer således att återkomma med en inbjudan till ett nytta möte med Anna Artén i Växjö till våren.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!