Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Kuba, SVT, demokrati och åsiktsregistrering

Publicerad i SMP 070115 (med någon ändring)

Svar till Nils Fransson, SMP 061222

I anslutning till diskussionen om att SVT sände en temakväll om Kuba och Fidel Castro ihärdar folkpartiets Nils Fransson att det var fel av SVT att sända detta program. Förutom de sedvanliga okvädningsorden om detta land som valt att gå sin egen väg går Fransson över till generella proklamationer om kommunismen och mitt parti. Fransson hävdar att om jag och mitt parti hade större inflytande över politiken så skulle vi ”bara sända politiskt korrekta program”. Ett påstående som verkligen är att kasta sten i glashus eftersom Franssons hela argumentation mot SVT och temakvällen om Kuba går ut på att det var fel att sända programmen. De var ju inte politiskt korrekta i Franssons ögon!

Här kan man med rätta ifrågasätta Franssons demokratisyn eftersom han inte vill tillåta vissa program i TV, i varje fall inte program som visar att man kan organisera ett samhälle på ett annat, mer solidariskt sätt. Bort från marknadsliberalismen, som bara gynnar de rika och utarmar majoriteten av jordens folk. Noterbart är också att Fransson i sitt svar till mig inte med ett ord nämner trakasserierna mot de oppositionella i Sverige. Jag nödgas därför upprepa det jag skrev i mitt förra inlägg, att alla svenska regeringar, inklusive Franssons folkparti, sedan 1969 givit SÄPO i uppgift att registrera bl.a. kommunister. En åsiktsregistrering som är förbjuden enligt grundlagen. I somras fälldes Sverige i Europadomstolen för brott mot de mänskliga rättigheterna i denna fråga.

Hur ser den förment demokratiske Fransson på detta? Tycker du att det är rätt att bryta mot den svenska grundlagen och åsiktsregistera folk? Om inte, är du i så fall beredd att ansluta dig till kravet att alla vi som finns i SÄPO:s register ska få se våra åsiktsmappar och givas full upprättelse? Enligt uppgift från forskare ska det finnas uppemot 300 000 svenskar i SÄPO:s olagliga åsiktsregister. Mot denna bakgrund undrar man varför den svenska högern ständig bara talar om demokratin på Kuba.

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!