Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Fullsatt på valmöte i Växjö

Publicerad i Proletären nr. 37, 2006

Förra veckan gästade partiets ordförande Anders Carlsson Växjö. På mötet medverkade även förstanamnet på valsedeln i Växjö kommun, Jan-Åke Karlsson. 40 åhörare hade sökt sig till Tallgården i invandrarstadsdelen Araby för att höra vad kommunisterna hade att säga. Mötet spände från allt mellan den folkpartistiska spionskandalen till EU-frågor, miljöfrågar och inte minst lokala frågor.

Jan-Åke Karlsson och Anders Carlsson
Anders Carlsson och Jan-Åke Karlsson

Att mötet var förlagt till just Araby-området var ingen slump. Här bor ca 5000 personer i hyresrätter, vilka den styrande s-v-mp-majoriteten vill omvandla till bostadsrätter. Miljöpartiet vill dessutom riva en tredjedel av lägenheterna för att bygga villor i området. En fullständigt felaktigt politik sa båda talarna på mötet. Hyresrätten är den trygghet som många unga behöver när de flyttar hemifrån och ännu inte bestämt sig för yrkesval eller bostadsort. Dessutom är hyresrätten det enda realistiska boendet för de som inte har sparande pengar eller ett fast jobb.

Vi kommunister vill öka byggandet av billiga hyrelägenheter i kommunen, sa Jan-Åke. Valarbetet i Växjö har bedrivits i medvind. 23 000 valflygblad är utdelade, valstugan har haft många besökare och media har givit oss en del uppmärksamhet. Så oavsett valresultatet på söndag så har invånarna i Växjö kommun nåtts av ett positivt budskap om att man kan ha en helt annan inriktning på kommunens arbete. En inriktining där arbetarintresset och solidariteten står i centrum. På valmötet togs två prenumerationer på Proletären, runt 500 kronor samlades in till partiets valfond, dessutom förklarade flertalet mötesdeltagare att de nu blivit övertygade om det var just detta parti de skulle rösta på. Eller som en person i publiken sa till oss – här är många fler än på Vänsterpartiets möte som var i går i samma
lokal.

Proletären, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!