Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Apoteket försämrar kredit

Apoteket är på väg att bli som vilket vinstdrivande företag som helst, och har du betalningsanmärkningar kan du bli utan medicin.

Apoteket har nyligen förändrat sin policy angående beviljandet av kredit vid köp av receptbelagda läkemedel.
I stil med marknadsinriktningen av samhället i övrigt har man således beslutat att införa kreditkontroll av alla som behöver köpa läkemedel men ej har råd att betala kontant direkt vid kassan. På Apotekets hemsida kan man läsa att alla personer som har två eller fler betalningsanmärkningar nekas kredit, och de personer som i så fall ej har råd att betala hänvisas till socialtjänsten.

Inget socialt ansvar
Apoteket nämner inget om socialtjänstens ofta långa handläggningstider och hävdar ej heller något socialt ansvar. Detta nya system slår mot grupper som redan har det dåligt ställt, då många som har betalningsanmärkningar är låginkomsttagare. Den självklara rätten till läkemedel vid sjukdom – oavsett ekonomisk situation – har tagits bort och Apoteket blir allt mer likt vilket vinstdrivande företag som helst. I ett humant samhälle är läkemedel gratis och tillgängligt för alla, inte något som bara är förunnat personer med högre inkomst.

Per BobergPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!