Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Fullsatt på möte om polisspåret

Fullsatt på möte om polisspåret
Proletärens Olle Minell fyllde lokalen när han talade om mordet på Olof Palme och polisspåret. Temat engagerade de 40 i publiken och många hade frågor och synpunkter om ämnet. Flera besökare uttryckte uppskattning för Olle Minells engagemang i frågan och för att Kommunistiska partiet ordnar möte om detta. I publiken fanns många nya ansikten vilket också märktes på att det såldes mycket material vid bokbordet.

Det är nu 25 år sedan mordet på Sveriges statsminister Olof Palme. Under denna tid har man från polisens sida konsekvent vägrat att utreda alla spår, främst handlar det om det s.k. Polisspåret. Olle Minell, journalist på tidningen Proletären, har alltsedan mordutredningen havererade granskat Palmemordet och med utgångspunkt i tidigare hemligstämplade dokument visarde han på mötet hur Palmeutredningen mörkat allt som pekar mot poliser och en inhemsk mordkomplott. Mordet måste ses mot bakgrund av högerextremismen inom polisen på 1980-talet, palmehatet och det mordspår som leder rakt in till svensk polis och militär. En av de högerextrema och skjutglada poliser som enligt vittnen befann sig på mordplatsen sitter idag i riksdagen för Moderaterna!

Arrangör Kommunistiska Partiet, Växjö och RKU-VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!