Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Stoppa lönedumpningen!

Krav på kollektivavtal i kommunens inköps- och upphandlingsregler

I mars lämnade vi in ett medborgarförslag till Kommunfullmäktige i Växjö där vi kräver att Växjö kommun ska skriva in att ett direkt krav på svenskt kollektivavtal ska ingå i kommunens inköps- och upphandlingsregler. Att borgarna skulle rösta emot var väntat, men att det s k vänsterstyret i kommunen inte röstade för vårt förslag är minst sagt anmärkningsvärt. Sossarna och vänsterpartiet duckade för frågans allvar och valde att skjuta den framför sig genom att hänvisa till en eventuell framtida inköpspolicy. Innehållet i denna står skrivet i vatten och agerandet öppnar upp för en försämrad arbetsrätt och tilltagande lönedumpning i kommunen. Tillika ger man ett politiskt stöd för EU och de som vill urholka principen om lika lön för lika arbete.

Läs vårt medborgarförslag

Läs hur vi försvarade vårt förslag i fullmäktigedebatten 2005-09-15Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!