Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Vänsterpartiet vill sitta på två stolar

Publicerad i SMP, 23 augusti 2010

I sitt sommartal sa Lars Ohly (v) att han vill bygga världens bästa välfärd genom att stoppa läckaget av skattepengar från välfärden till privata företag och därpå lovade han att förbjuda vinstdrivande friskolor senast 2013.

Men när Ohly tar av sig sin röda kavaj och sätter på sig sin rödgröna så låter det annorlunda. I uppgörelsen med s och mp säger v inget om vinsterna i friskolorna. När Ohly är rödgrön är vinstdrivande skolföretag tydligen okej. Man kan inte sitta på två stolar samtidigt och här måste v klargöra vad som gäller. Ytterligare ett klargörande krävs av v, eller snarare en vänsterpartist.

Överst på v:s riksdagslista i Kronoberg står Carin Högstedt. Hon har tydligt deklarerat att hon är för RUT-avdraget som ger skatteavdrag till dem som anlitar städhjälp. Samtidigt har v ihop med s och mp lovat att ta bort denna skattesubvention som främst gynnar de rika. Om nu Carin Högstedt kommer in i riksdagen, hur kommer hon då att rösta om en eventuell rödgrön regering lägger ett förslag om att avskaffa RUT?

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!