Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Hotet mot demokratin!

Publicerad i SMP 2005-04-06

Det senaste året har gränsen för som får sägas i det här landet suddats ut och begränsats kraftigt. En anti-kommunistisk kampanj rasar och allt som luktar vänster ska baktalas, bespottas och förlöjligas. I spåren av denna kampanj följer hot och trakasserier. Nu senast visad genom mordbranden i Jönköping där Kommunistiska Partiets lokal brändes ned. Här i Växjö har vi märkt ett allt hårdare klimat där man kallar oss den ena mer absurda saken efter den andra. Vår första maj-demonstration förra året kunde endast genomföras efter massiv poliseskort och i Kalmar vandaliserades vårt möte denna dag.

Den anti-kommunistiska kampanjen förs fram av det etablerade samhället med borgerliga ledarsidor och liberala politiker i spetsen. Efter ett lögnaktigt program i radio i höstas om vårt ungdomsförbund, RKU, införde den statliga Ungdomsstyrelsen ett åsiktsdekret för att beröva ungdomsförbundet dess rättmätiga statsbidrag. På lokalplanet har det lett till sådana paradoxer att politiker beslutat beröva RKU bidrag som de inte ens sökt! Här i Växjö anklagas vi kommunister i den stora tidningen allt som oftast för att vara ”odemokrater”. Den senaste tiden har vi inte ens beretts möjlighet att besvara anklagelserna. Folkpartiet hetsar gärna mot oss kommunister. Nu senast skrev Nils Fransson i denna tidning (21/3) att KPMLr är en ”extremistsekt”. Återigen försöker den liberala mobben slå fast något utan att presentera det minsta lilla argument eller bevis för att vi skulle vara ”odemokrater” eller ”extremister”. Ja liberalerna är ju till och med så oinsatta i vår politik och vårt arbete att de inte ens vet att vi bytt namn. Den alltmer fanatiska och vulgära anti-kommunistiska kampanjen suddar ut gränserna för vad som är tillåtet i förhållande till kommunister. Etablissemanget har också en svans. 1940 bestod den av högerextrema officerare som inte drog sig för att bränna ned tidningen Norrskensflammans lokaler varvid 5 personer dog. 2005 består denna svans av högerextremister som inte drar sig för att bränna ner våra lokaler och angripa vår grundlagsskyddade mötesfrihet. Vad är demokratin värd om det anses tillåtligt att stoppa misshagliga åsikter via mordbrand? Det är vad attentatet i Jönköping härom veckan handlar om. Det riktas inte mot någon enskild person och det är inte begått i hastigt mod utan det är en planerad attack mot Kommunistiska Partiet och dess ungdomsförbund RKU. I syfte att tysta misshagliga åsikter. Mot detta måste alla demokrater protestera. Inte för vår skull utan för demokratins! Vi kommunister är också människor. Stolta, tänkande, känslosamma med ack så avskydda av våra motståndare. Varför? Är det för att vi i ord och handling visar att en annan värld är möjlig?

Rickard Nilsson, Tom Carlsson, Jan-Åke Karlsson
för Kommunistiska Partiet i VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!