Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Vi vill folkomrösta även i Sverige

Publicerad i Växjöbladet Kronobergaren 2005-02-25

I dagarna kommer den första folkröstningen att hållas om förslaget till ny grundlag för EU. Det är det spanska folket som är först ut med att få säga sitt. I en lång rad EU-länder kommer medborgarna under våren att få folkomrösta om den nya EU-grundlagen. Men inte vi i Sverige. Sossarna och de fyra borgerliga partierna i den EU-positiva riksdagsmajoriteten vägrar att möta folkviljan. De vet nämligen att deras eget ja till grundlagen vänds till ett nej om folket tillåts säga sitt, precis som i EMU-omröstningen. Därför skall folket tystas och beslut tas av de EU-positiva själva. Detta kallas ”representativ demokrati” men har inget med demokrati att göra, utan med folkförakt. Feghetens politiska företrädare vågar inte möta den folkvilja de säger sig representera. Det är skamligt. Alla demokratiskt sinnade människor måste kräva att även vi i Sverige ska få rösta om EU-grundlagen.

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet i VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!