Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Valet 2014

Kommunistiska Partiet kandiderar i kommunvalet i Växjö. Utmana etablissemanget och rösta in solidariteten och arbetarrösten i kommunfullmäktige. Växjö saknar idag ett oppositionsparti i kommunfullmäktige. De partier som sitter där idag är överens om inriktningen och besluten tas ofta utan debatt och i stort samförstånd. Man är du och kompis med varandra över partigränserna och man ifrågasätter inte de ramar som styr vår kommun, ramar som utgår från en högerpolitik där marknaden får styra före behoven.

Vi har synpunkter på det mesta, men i valet har vi sammanfattat vår politik i tio huvudpunkter som vi menar sätter fingret på det som man först måste börja arbeta med för att göra vår kommun mer rättvis och solidarisk. Vi säger: ARBETE OCH FRAMTIDSTRO, SOLIDARITET – INTE EGOISM

* Mer resurser till skolan – max 20 elever i varje klass
* Avskaffa vårdnadsbidraget – pengarna till förskolan
* Satsa på allmännyttan – bygg billiga hyreslägenheter
* Ingen utförsäljning av kommunal egendom
* Inför körkortsutbildning i gymnasieskolan
* Svenskt kollektivavtal i kommunala upphandlingar
* Avskaffa LOV – nej till vinstintresse i vård och omsorg
* Kommunal bojkott av israeliska varor
* Gratis kollektivtrafik i kommunen
* Genomsnittlig arbetarlön till förtroendevalda

Här är våra kandidater i kommunvalet. Listan toppas av Jan-Åke Karlsson, gymnasielärare, följd av Erik Gustafsson, metallarbetare och Gunnel Thörn, f.d. lärare. På fjärde plats finns Joel Sandström, personlig assistent och på femteplats Ernesto Abalo, forskarstuderande. Nr 6  Jan-Olof Johansson, f.d. metallarbetare, nr 7 Mirja Troberg, logoped, nr 8 Anne S Weijmar, f.d. skolassistent, nr 9 Francisco Flores, förtidspensionär, nr 10 Linn Liljedahl, studerande, nr 11 Lennart Börjesson, omsorgsassistent.

Vi sprider vår valinformation genom ett lokalt flygblad som vi delar ut i brevlådorna, genom vår valstuga på gågatan, vid våra torgmöten, i våra kanaler på internet samt vid våra Proletärenförsäljningar. Välkommen att diskutera med oss.

Har du inte fått vårt valflygblad så ladda ned det här. Valstugan på gågatan står utanför Tegnérgallerian och har öppet tisdagar och torsdagar kl 10.00 – 18.00 samt lördagar kl 10.00 – 14.00

Valrörelsen kostar mycket att genomföra, speciellt för oss som enbart bekostar vårt arbete med medlemsavgifter och stöd från våra vänner. Stöd vårt valarbete genom att sätta in en slant på vår valfond. Postgiro 723044-4.

Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!