Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Om Kommunistiska Partiet

Kommunistiska partiet är de arbetandes alternativ.

Vi är kommunister, därför att vi tror på en annan samhällsordning; en ordning där vi gemensamt äger och ansvarar för vår produktion, våra naturresurser och våra tillgångar. Vi är kommunister, därför att kapitalismen, som sätter profiten – vinsten – högst, har spelat ut sin roll. Vi är kommunister, därför att vi arbetar för en framtid där det arbetande folket har makten och där den politiska demokratin utvidgats till att även gälla de ekonomiska, kulturella och sociala områdena.

Marxismen-leninismen är en levande lära, en samhällsvetenskaplig metod som gör det möjligt att analysera världen och händelser korrekt, att se igenom de lögner som de borgerliga medierna och skolorna vill sprida.

Vi är revolutionärer, därför att den verkliga makten inte ligger hos riksdagen. Exempel som Chile, Spanien och Venezuela visar att den borgerliga demokratin inte tillåter ett progressivt, folkligt parti att få alltför stora röstetal. Vi är inte principiellt emot att ställa upp i val, men vi är noga med att inte falla för myten om att en verklig förändring går att få den vägen. Först när vi gemensamt tar makten i våra kvarter, på våra fabriker och arbetsplatser, kan vi bygga ett socialistiskt samhälle.

Läs vårt partiprogram om du vill veta mer om vad vi tycker. Våra åsikter i Växjös lokala politik hittar du här på sidan.

Kontakta oss!

Tveka inte – tag kontakt med Kommunistiska Partiet!

Vill du har mer information om oss, vill du gå en studiecirkel, vill du att vi ska skriva om något i Proletären eller vill du bara träffa oss och snacka? Hör då av dig till oss:

Skriv till:  Kommunistiska Partiet
c/o Thörn
Håkan Sjögrens väg 8C
352 39 Växjö 
 
Ring till: 0708-438504
Maila till: vaxjo@kommunistiskapartiet.org

Du kan även träffa oss utanför Systembolaget I Tegnérgallerian, där står vi varje fredag mellan 16:30 och 18:00 och säljer Proletären. Du kan även träffa oss när vi har torgmöte. Tider annonseras i förväg här på hemsidan.

Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!