Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Matfusk på City Gross

Refuserad av SMP, februari 2010

Återigen upptäcker jag att City Gross i Växjö fuskar med ursprungsmärkningen av sina varor. Återigen är det israeliska varor som säljs under felaktigt namn. Onsdag 17/2 står det på skyltarna att den röda paprikan kommer från Spanien men när man undersöker lådorna finner man att paprikan kommer från Israel. Jag har flera gånger påtalat detta bedrägliga handhavande för stadens handlare men ständigt återkommer detta fel.

Konstigt nog är det alltid israeliska varor det handlar om och därför måste man fråga sig om detta verkligen sker av misstag eller om det är ett medvetet försök att föra kunderna bakom ljuset? Handlarna är väl medvetna om den aktiva konsumentbojkott mot israeliska varor som många gör. Detta som en följd av den inhumana politik israelerna för mot palestinierna. Kravet på en bojkott av israeliska varor intensifierades vid Israels folkrättsvidriga angrepp på Gaza för ett drygt år sedan. Det allra bästa vore om handlarna helt slutade sälja israeliska varor men i väntan på det har man rätt att kräva ordentlig ursprungsmärkning samt en förklaring till varför just israeliska varor så ofta säljs under annan beteckning.

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!