Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

EU-motståndare behövs i Växjö

Refuserad av SMP valrörelsen 2002

Svar till Matthias Fällström SMP 020826

Du skriver en mycket viktig insändare som avslöjar att Vänsterpartiet säger en sak och sedan har företrädare som gör precis tvärtom i praktisk handling. Visst behövs det fler EU och EMU motståndare i riksdagen, men EU/EMU-frågor är inte bara riksdagsfrågor utan i lika hög grad kommunala frågor. Varje år betalar Växjö kommuns invånare 197 miljoner kronor i avgift till EU medan vi endast får tillbaka 47,5 miljon i stöd. Kommunen förlorar alltså nästan 150 miljoner kronor årligen på EU-medlemskapet. Tänk vad mycket nyttigheter vi skulle kunna göra i kommunen för dessa pengar. Vi skulle t.ex. kunna bygga bort bostadsbristen, förbättra skolan och ge personalen inom vård och omsorg välbehövliga lönelyft. Således måste EU-frågan även drivas lokalt i kommunen och i fullmäktige. Därför behövs ett parti som driver dessa frågor och som visar hur det odemokratiska EU-projektet drabbar just oss i Växjö. Inget av de sju partierna i Växjö kommunfullmäktige talar om denna, för kommuninvånarna, viktiga fråga. Därför behövs ett nytt parti i fullmäktige, KPML(r).

Jan-Åke Karlsson
KPML(r)-VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!