Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Författarmöte om ”Den sovjetiska erfarenheten” fyllde Det Fria Ordets Hus

Anders Carlsson som nyligen kom ut med sin bok om Sovjetunionen, från Oktoberrevolutionen till dess upplösning 1991 besökte Växjö onsdag 3 april. Författaren har ägnat fyra års studier åt den senaste forskningen och resultatet har blivit boken ”Resa in i det okända – Oktoberrevolutionen och den sovjetiska erfarenheten”.
Mötet fyllde salen på Det Fria Ordets Hus och ämnet engagerade publiken som samlade såväl studenter i historia från universitet som företrädare för KD, V och L.

För 1,5 år sedan kastades vi kommunister tillsammans med ABF ut från Det Fria Ordets Hus när ett motsvarande möte med Anders Carlsson skulle hållas om arbetet med boken. Förvisningen initierades av moderater och centerpartister som tubbade kommunala tjänstemän att ljuga om innehållet i en kommunal policy. Denna fars fick nu sitt slut när politikerna dels fruktade fällande utslag från JO och Förvaltningsrätten och dels insett vilken prestigeförlust deras agerande medfört för kommunen. Men kampen för mötesfriheten och yttrandefriheten måste ständigt föras. Den politiker som tog beslutet att släppa in oss igen i Växjös kommunala lokaler är Jon Malmqvist (KD) som samtidigt passade på att säga att han har förståelse för att K inte ska få vara i kommunens lokaler. Nämnda kristdemokrat besökte sedan mötet, men avvek i paus. Innehållet gav uppenbarligen inte vatten på Malmkvists anti-kommunistiska kvarn. Och inte heller köpte han någon bok, men det har däremot många Växjöbor gjort, fler än 45 hittills.

Mötet arrangerade vi i K tillsammans med ABF Södra Småland.

Läs mer om boken på denna länk:
http://proletaren.se/artikel/revolutionen-var-en-resa-i-det-okanda

Boken är på 700 sidor och kostar 350 kr.
Den säljs på mötet och då sparar du fraktkostnaden på 127 kr
Du kan även beställa boken via denna länk:
http://butik.kommunisterna.org/bocker/resa-i-det-okandaPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!