Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Möte om Venezuela drog fullt hus

När en okänd person utnämner sig själv till ny president i Venezuela och omedelbart erkänns av USA & Donald Trump och när EU och Sverige stämmer upp i klagosången mot Venezuelas folkvalde president Nicholas Maduro gäller det att fråga sig vad som händer och varför det händer.

Dennis Källerfors har det senaste 1,5 åren besökt Venezuela flera gånger och ingående följt utvecklingen. Viktoriasalen hos IOGT fylldes till bredden på detta möte som vi i Kommunistiska Partiet arrangerade tillsammans med Svensk-Kubanska Föreningen och Foro Latinoamericano.
Dennis berättade om bakgrunden till konflikten i Venezuela och vilka reformer som skedde i landet under Hugo Chavez tid. Du kan se ett filmklipp om detta från mötet här.

Under närmare två timmar svarade Dennis på frågor från publiken och gav flera exempel på fakta och nyheter från landet som den etablerad media inte berättar  om. Åhörarna gick hem efter mötet med många nya aha-upplevelser, ny kunskap och förståelse för vilka krafter ligger bakom försöken till statskupp i Venezuela
Du kan läsa mer om bakgrunden till USA:s statskuppsförsök här.

 

 

 

 Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!