Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Satsar Växjö kommun på rätt saker?

Publicerad i Växjöbladet/kronobergaren 180907

I valtider tar alla partier på sig spenderbyxorna och lovar guld och gröna skogar. En ansvarsfull politik är att prioritera rätt saker så att medborgarna får ut mesta och bästa möjliga av sina skattepengar. Men kan man verkligen säga att Växjö kommun och det borgerliga styret i kommunen gör det? De hade mycket bråttom att sätta spaden i jorden före valet för det nya kommunhuset. Ett bygglov fanns ju inte ens. Kostnaden för detta kommunhus blir minst 713 miljoner skattekronor.

Sedan förra valet har politikerna höjt sina egna löner och kommunalrådens löner har ökat med 15000 kronor i månaden. Samtidigt som våra skattepengar går till detta fortgår bostadsbristen i kommunen. Just nu står 40 000 personer i den kommunala bostadskön och det finns 46 lediga lägenheter. Snittkötiden för att få en lägenhet i allmännyttan i Växjö kommun är 8,5 år.

Det saknas även kommunala skolor. Högstadieskolor saknas på Östra Lugnet och på Vikaholm. Vid Teknikum och Katedralskolan har kommunen uppfört baracker. Om fem år kommer det att gå 12 % fler elever i kommunens skolor, behovet av nya skolor ökar alltså drastiskt. Det är hit våra skattepengar borde gå, till att bygga hyresrätter och skolor i stället för kommunhus och höjda politikerlöner. Växjös politiker borde se till behoven och satsa på rätt saker.

Sedan bör man även fråga vilka andra kommuninvånare som fått löneökningar med 15000 kronor i månaden de senaste fyra åren? Moderaterna har valparollen ”lika för alla”, då måste det väl vara en utfästelse om stora lönehöjningar för alla kommuninvånare, eller?

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!