Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Palestinasolidaritet

Ship to Gaza besöker Växjö torsdag 3 augusti till lördag 5 augusti.
Arrangemanget är på Stortorget med uppträdanden, tal, musik, diskussioner, pengainsamling, utställning och mycket mer.
Kom och visa ditt stöd!

Inför sommaren 2017 har Ship to Gaza planerat två turnéer med båt och husvagn och kommer att resa runt och besöka platser runt om i södra Sverige. Både för att informera om nästa års aktion Armada for Gaza, om arbetet inom organisationen och hur man kan bidra och engagera sig för att vara med och häva blockaden mot Gaza.

Armada for Gaza – armed with peace and solidarity” är parollen för vårt nästa försök att häva den illegala blockaden mot Gaza som nu pågått i ett decennium. Ship to Gaza har valt att lägga fokus på Gazas barn och unga som är hårt drabbade av ockupationen och den ohållbara situationen i området. Över 50 procent av befolkningen i Gaza är barn varav de som är 10 år redan upplevt tre krig där majoriteten lider av posttraumatisk stressyndrom. Dessa barn och ungdomar har samma rätt till skola, hälsovård, trygghet och säkerhet som andra och vi kräver deras rätt till mänskliga rättigheter och framtidstro!

Organisationen planerar att köpa in fyra mindre och en större segelbåt som tillsammans ska segla i en fredlig armada från Sverige, ner genom Europa med målet Gaza hamn. Ship to Gaza kan därför med glädje berätta att man köpt in armadans första båt Mairead döpt efter fredsaktivisten och Nobels fredspristagare Mairead Maguire som seglat med flera flottiljer till Gaza, senast med Women’s boat to Gaza 2016. Under sommarens aktiviteter hoppas organisationen kunna inspirera fler att engagera sig och att samla pengar för att köpa de fyra andra båtarna. Programmet skiljer sig åt mellan de olika platserna men musikframträdanden, tal, föreläsningar, gatuteater och fotoutställning kommer vara återkommande inslag.

Kommunistiska Partiet i Växjö stödjer helhjärtat detta arrangemang och kommer finnas på plats under alla tre dagarna. Vi har även som stöd bekostat polistillståndet för detta arrangemang.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!