Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

NATO är ett hot mot Sverige

Svar till Nils Fransson SMP 160510
Återigen skräms Liberalerna med Ryssland för att driva in vårt alliansfria land i krigsalliansen NATO. Att Ryssland offentligt säger att de kommer vidta åtgärder om NATO trots försäkringar om motsatsen flyttar sin gräns och sina trupper närmare den ryska gränsen är knappast konstigt.  Men konstig är NATO-lobbyns skrämseltaktik som återkommande försöker hävda att Ryssland är en aggressiv part som hotar Sverige. För några veckor sedan hetsades det i media när ryska stridsplan flög över Östersjön, nära amerikanska krigsfartyg. I Sverige upprörs man över att ryska stridsflygplan finns över Östersjön, men man reflekterar inte med en stavelse över vad amerikanska krigsfartyg gör i samma vatten, ett halvt jordklot hemifrån. Det faktum att Ryssland till skillnad från USA har östersjökust och att den egentliga frågan borde vara vad USA:s krigsfartyg har där att göra bekommer inte NATO-lobbyn. Tänk tanken att ryska militärfartyg patrullerade utanför New York och blev bemötta av militärplan från USA. Hade det i media utmålats som ett krigshot från USA:s sida?
Om Sverige går med i NATO vänder vi ryggen åt den framgångsväg som givit oss fred i över 200 år. Ett NATO-medlemskap medför ett ökat hot mot Sverige och bidrar till en farlig upprustningspolitik. Dessutom skulle vi bli ett tydligt mål för de terrorgrupper som vuxit fram i kölvattnet av NATO-ländernas krigföring runt om i världen.

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!