Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Hyresgästförening utan ryggrad

Publicerad i Proletären nr 5 – 2015

Hyresgästföreningen i Växjö motsätter sig inte utförsäljningen av allmännyttans lägenheter. På ett offentligt möte arrangerat av Hyresgästföreningen beslutade deltagarna att en demonstration mot utförsäljningarna skulle anordnas, men denna stoppades redan på det första planeringsmötet av delar av ledningen med hänvisning till att föreningen även representerar hyresgäster i den privata sektorn. Blandandet av äpplen och päron i det tandlösa förfarandet föranledde flera deltagare att lämna mötet i protest. Naturligtvis måste Hyresgästföreningen våga ta ställning för bevarandet av den kommunala hyresrätten som boendeform. Den totala avsaknaden av ryggrad ger i kombination med respektlösheten för medlemsdemokratin god fog för bitterhet och vrede bland föreningens medlemmar.

Joel SandströmPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!