Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Fullsatt på möte om Ship to Gaza

Torsdag 24 september gästade Joel Opperdoes Växjö. Joel var kapten på båten Marianne, som under sommaren seglade inom ramen för Ship to Gaza för att bryta Israels inhumana blockad mot palestinierna på Gazaremsan.

Viktoriasalen på IOGT var helt fullsatt och åhörarna fick höra Joel berätta om bakgrunden till blockaden, hur han två gånger seglat till området med humanitärt bistånd och hur han och de andra på olagligt sätt stoppats på internationellt vatten och mot sin vilja tvingats till Israel där de fängslats och misshandlats.

Mötet var intressant, chockerande och manade till eftertanke. Joel uppmanade även mötesdeltagarna att bojkotta Israel och varor därifrån för det ger effekt, vilket också hans förhörsledare under fängelsetiden vittnade om.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!