Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Viktigt möte om Ukraina

Mario Sousa, ukrainakännare, gästade Växjö onsdag 13 maj och berättade om konflikten och kriget i landet som styrs av en sammansättning av liberaler och fascister. Mario har gjort ett flertal resor till landet, bl.a. till de östra delarna där kriget just nu rasar. De 25 åhörarna fick höra om vilka krafter som låg bakom statskuppen och hur det nu finns ett folkligt motstånd mot fascisterna i landet. Mario visade bl.a. filmklipp från tysk TV som visade på en helt annan mediebild än den som framträder via svensk media. Utifrån Marios initierade kunskaper om landet gav en djupare bakgrund och förståelse till händelseutvecklingen och under kvällen visades många intressanta bilder. Får du möjlighet att lyssna till Marios föredrag om Ukraina så ta den, händelseutvecklingen där är det viktigt att sprida kunskap om. Vi lovar att du får höra saker du inte fått berättat för dig tidigare.

Mario Sousa bor i Uppsala och arbetar som busschaufför. Han talar ryska, är gift med en ukrainska och besöker ofta släkt och vänner i Ukraina.
Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!