Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Föredrag om El Salvador och FMLN fyllde salen

Den 1 juni tillträdde Salvador Sánchez Cerén, tidigare kommendant för den marxistiska FMLN-gerillan, som El Salvadors president. På plats bland regeringschefer, ambassadörer och organisationsrepresentanter var Patrik Paulov, Kommunistiska Partiets internationelle sekreterare.

Växjökommunisternas möte om El Salvador och hur den tidigare FMLN-gerillan nu vunnit  presidentposten fyllde möteslokalen. Patrik Paulov visade bilder och berättade om sina upplevelser från i somras då han var gäst vid presidentinstallationen i landet. Patrik satte in utvecklingen i El Salvador i ett större sammanhang mot bakgrund av vänsteruppsvinget i stora delar av Latinamerika samtidigt som han pekade på de svårigheter som hela regionen står inför. Han varnade även för de reaktionära krafter som samlar sig för att gå till motoffensiv, i El Salvador vann vänstern valet med mycket knapp majoritet. Mötet samlade många nya ansikten och många passade på att ställa frågor till Patrik där svaren gav ännu mer djup till föredraget. Detta möte var ett led i Växjöavdelningens eftervalsarbete och blev ett bra avstamp inför kommande aktiviteter, med bl.a. ett nytt utåtriktat möte i slutet av november, då om Palestina.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!