Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Arabyområdet är en tillgång

Svar till Ellen Franzén (SD)

Det har skrivits många inlägg här om Araby­området som ett problemområde. Jag bor sedan flera år tillbaka på Nydala i Araby och jag känner verkligen inte igen den bild som målas upp.När kommunstyrelsen i våras stämplade Arabyområdet som belastat av drogmissbruk, prostitution och maffiastrukturer stämplade man en hel stadsdel som en belastning och skapade en enorm frustration bland oss boende här. Många förståsigpåare uttalar sig om oss och för fram den ena myten efter den andra. Nu senast kunde man från SD:s Ellen Franzén läsa att lösningen för Arabys del handlar om fler poliser och att orsaken till de påstådda problemen ligger i vad hon kallar assimilationsproblem.

Detta nyord är något högern och de bruna krafterna försöker föra ut, att människor måste assimileras i en påstått svensk kultur. De problem som finns i Araby och Växjö beror inte på invandringspolitiken eller på assimilationspolitiken. Det beror på de politiska beslut som har gjort att klassklyftorna ökat i vårt land. Det är därför som arbetslös­heten är så hög i Arabyområdet. Det är därför vi har en skyhög bostadsbrist i vår kommun vilket gör att folk i bland annat Araby inte kan byta bostad. Det är därför vi har ett växande problem med rasism i vårt samhälle. Jag är stolt över att bo i Arabyområdet, men man måste börja se oss i Araby som en tillgång, som berikar vårt samhälle och vår kultur och man måste börja ta krafttag mot den till­tagande främlingsfientligheten och rasismen.

Joel Sandström
Kommunistiska partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!