Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

EU-valet är betydelselöst

Publicerad i Smålandsposten 140323

I förra EU-valet röstade endast 45% av svenskarna. Detta som en medveten protest mot EU och EU-politiken. Sveriges har 20 platser av 751 i EU-parlamentet, vilket utgör 2,66% i inflytande. EU-parlamentet har minimalt med möjligheter att påverka. Makten i EU utgår i stället från de icke-folkvalda i EU-kommissionen, EG-domstolen och Ministerrådet och är fastslagen i fördragen, som vi inte kan ändra på. Vi fick inte rösta om dessa fördrag, varför ska vi nu då förmås rösta till det tandlösa parlamentet? Valet till EU-parlamentet är ett bluffval som försöker ge sken av att EU är en demokratisk organisation. Denna bluff går vi inte på och därför gör vi som en majoritet av svenskarna, vi bojkottar EU-valet!

Gunnel Thörn och Joel Sandström
Kommunistiska partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!