Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Röd Front i klasskampens tecken

Kommunisternas 1 maj i Växjö samlande ett drygt åttiotal personer och av dessa deltog ca 55 i demonstrationståget. Det ljudliga tåget gick från Vattentorget till Speakers corner där tal hölls av Joel Sandström och Erik Gustafsson från partiavdelningen i Växjö. Sång och musik framfördes både på Speakers corner och det efterföljande samkvämet på IOGT av Sofia Lentini, som framförde egenkomponerande låtar.

Demonstrationståget stoppades mitt under marschen upp av polisen som förvånande nog hade givit sossarna tillstånd att korsa vår demonstrationsväg. Men i gengäld fick det tysta reformistiska tåget höra ordentliga klasskampstalkörer såsom: ”Gamla och sjuka ska vi inte svika – öka, öka skatten för de rika”, ”Bojkotta Israel – Leve Palestina och ”Röd Front – Klass mot Klass”. Värt att notera är att några härvidlag valde att lämna sossetåget för att fortsätta sin marsch i Röd Front-tåget.

Joel och Erik höll båda personliga tal med egna erfarenheter från sina arbeten inom omsorgen och metallindustrin och de uppmanade åhörarna att organisera sig i Kommunistiska partiet för att delta aktivt i arbetet för en mer rättvis och solidarisk värld samt att man i höstens kommunval i Växjö ska rösta på Kommunistiska partiet. Du kan läsa Erik Gustafssons tal här.

Joel Sandström i talarstolen. Du kan läsa Joels tal här!

Sofia Lentini spelade och sjöng egenkomponerade låtar

Erik Gustafsson uppmanade åhörarna att rösta på Kommunistiska partiet i höstens kommunval

Demonstrationståget fick i år göra ett uppehåll mitt i marschen då polisen givit sossarna det provocerande tillståndet att korsa vår traditionella marschväg.

1 maj är den internationella solidaritetens dag. Det internationella inslaget i Röd Front var stort med kubanska, venezuelanska och palestinska flaggor (i sossarna tåg var det EU-flaggan om var med i stället…)Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!