Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Proletären på nytt ställe i Växjö

Sedan några veckor tillbaka kan Proletären köpas på ytterligare ett ställe i Växjö, utanför systembolaget på Samarkand. Två av Växjöavdelningens medlemmar, Erik Gustafsson och Joel Sandström, har  dragit igång denna försäljning och frågan går till Erik – varför?
– Vi kände för att pröva ytterligare ett ställe förutom de två avdelningen sedan länge säljer vid. Det var dax att vidga våra vyer så vi resonerade om vi inte hitta ett nytt ställe där det var mycket folk i rörelse. Dessutom passade det bra med mina arbetstider för bussen hem från jobbet passerar vid köpcentret så jag hinner sälja. På Samarkand är det många människor som inte handlar inne i stan och därför inte träffar på oss.
Hur går det?
– Det går över förväntan, de senaste fyra veckorna har vi sålt slut. Därför har vi nu höjt det antal tidningar vi tar hem till Växjö varje vecka. Vi känner att vi fått en ny arena och mött nya människor som vi nu når med vår politik. Samtidigt är det lite för tidigt att utvärdera detta fullständigt, men det känns riktigt bra.

Joel, du är en relativt ny medlem i Kommunistiska partiet, hur känns det att sälja Proletären?
– Jag tycker det känns bra och roligt, det är kul med den respons som vi har fått.
Vad betyder Proletären för dig?
– Förutom de politiska aspekterna, där Proletären är helt ovärderlig som ett alternativ till borgerliga medier är den en levande tidning, vilket bland annat märks genom att läsarna själva kan skriva i den.
Välkomna att träffas oss på fredagar kl 17.30 – 19.00 på Samarkand!

Proletären VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!