Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Utan pengar misslyckas skolan!

Publicerad i SMP 110322

Kommentar till Rene Jaramillo SMP 110316

Gymnasienämndens ordförande ger ett mycket konstigt svar till hur höstens skolreform ska hanteras. Å ena sidan säger han att det kommer att kosta pengar och å andra sidan anklagar han mig för att vilja ”ösa in pengar som enda lösning”. Min fråga till dig Rene Jaramillo är om ditt budskap till alla oss som nu arbetar med att ute i verksamheten sjösätta den nya skolreformen ska göra det med befintliga medel eller om vi kommer att få extra anslag till detta? Om du och övriga ansvariga politiker inte vill ge skolan dessa extra resurser blir frågan hur ni menar att alla nya läromedel, all fortbildning, all ny erforderlig utrustning etc ska kunna bekostas utan att det drabbar den ordinarie verksamheten? Jag kan försäkra er om att det är fler än jag inom lärarkåren i Växjö som inte får ekvationen att gå ihop. Bortom alla fina visioner du skrev Rene, hur ska Växjö undvika plats 103 på nästa års skolranking?

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!