Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Satsa på kollektivtrafiken

Publicerad i Växjöbladet Kronobergaren 2006-08-25

En bussresa i Växjö stad kostar 20 kronor för vuxen och 14 kronor för ungdom och ett månadskort kostar 400.
Det är många som drabbas av avgifterna för kollektivtrafiken. I en tid då det blivit mycket dyrt att åka bil väljer många istället att åka kollektivt. Månadskortets orimligt höga pris är för många ett hinder för detta. Det kan dessutom jämföras med Göteborgs kollektivtrafik där ett månadskort kostar lika mycket som i Växjö. Detta för ett mycket större område. En kommun som Växjö har alla förutsättningar att föregå med gott exempel och avskaffa avgifterna i kollektivtrafiken. Detta skulle gynna i synnerhet pendlande arbetare samt ungdomar, pensionärer och studenter. Dessutom är det en reform som är bra för såväl stadsmiljön som miljön i stort. Nybro kommun har nyligen infört gratis kollektivtrafik för sina stads- och lantturer. Kan en liten kommun som Nybro införa ett sådant system så kan Växjö. Fram för en gratis kollektivtrafik för alla!

Per Boberg
Kommunistiska Partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!