Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Bryt med Israel!

Refuserad av SMP juli 2006

Återigen föröder Israel Libanon. Återigen sker ett folkrättsvidrigt anfallskrig på ett land och ett folk. Hundratals har redan dött, en halv miljon har tvingast fly och Libanons sköra infrastruktur bombas sönder och samman. Västvärlden står som vanligt som passiva åskådare och USA ger sitt stöd åt den israeliska statsterrorismen. Staten Israel bombade Libanon redan under 1970-talet. Man invaderade landet 1978 och 1982. I 27 år ockuperade man södra delen av landet och fördrev hundratusentals libaneser. I israeliska fängelser sitter fortfarande sex år efter ockupationen politiska fångar. I Palestina fortgår den olagliga ockupationen. Israel vägrar att acceptera världssamfundets resolutioner och beslut. Inget medlemsland i FN har brutit så många gånger mot FN-beslut som Israel. Man har med den starkes rätt givit sig själv rätten att fördriva hundratusentals palestinier, att genomföra en politik som gjort 1,4 miljoner palestinier på Gazaremsan inspärrade i ghettoliknande koncentrationsläger och att hålla 9000 palestinier inspärrade som politiska fångar. Staten Israel har för länge sedan passerat anständighetens gräns. Många är det i Sverige och i andra länder som bojkottar israeliska varor. Men det räcker inte. Sverige måste agera som nation och införa omedelbara handelsanktioner mot Israel. Sverige måste avbryta att samarbete med Israel, såväl det idrottsliga, tekniska, kulturella som det militära. Sverige måste kalla hem sin ambassadör från Tel Aviv och förklara den israeliska ambassadören här hos oss som persona non grata (dvs icke önskvärd). Om Israel anser sig vara en demokrati måste man börja uppträda som en, och omvärlden måste börja agera, med eller utan USA:s stöd!

Jan-Åke Karlsson
Kommunistiska Partiet i VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!