Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Hållna ställningar i Växjö

Rösterna i Växjö är nu räknade. För Kommunistiska partiets del hamnade de på 300 st. Vilket är en marginell minskning med 23 röster. Avdelningen hade betydligt högre mål än så, men med tanke på vilket extremt högerval som det var i vårt land så måste de hållna ställningarna värderas som bra. Röstetalet motsvarar samma nivå som avdelningen erövrade i valet för åtta år sedan varför vi kan konstatera att kommunisterna över tid sett inte har gått tillbaka. Noterbart är att vi tappat mest i vårt starkaste område, Arabyområdet. I detta s.k. invandrarområde har såväl S som V satsat stora resurser och bl.a. genomfört flera dörrknackningar och det lär vara huvudförklaring till ett tapp där som är större än det totala antalet förlorade röster.

Själva valkampanjen summerade vi redan innan vallokalerna stängde som en framgång då vi genomfört mer arbete än vad vi föresatt oss. Vi kan därför se att vi i denna valkampanj bl.a. värvat fler prenumeranter till Proletären än vid tidigare kampanjer samt att vi fått betydligt fler kontakter än tidigare. Summan av valet 2010 i Växjö kan därför bli en betydligt starkare organisation, men det kräver att vi fortsätter jobba på i högervinden.

Jan-Åke KarlssonPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!