Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val 2018 Insändare Arkivet        Blogg        English

Kommunistiska Partiet – Valets rödaste röst

Väljarna har sagt sitt…

Vi ser politiskt arbete som något ständigt pågående, därför är dagen efter valdagen precis lika viktig som valdagen. Nu monteras valstugorna ner och politikerna drar sig undan till de parlamentariska församlingarna, för dyka upp igen bland vanligt folk om fyra år. Vi kommer redan denna vecka att vara ute på Växjös gator och dela med oss av vår valanalys och mana till fortsatt kamp mot högerpolitiken – oavsett valresultat.

Viktigare än att rösta är givetvis att organisera sig. Kom med som medlem i Kommunistiska Partiet och delta i kampen mot högerpolitik och nedskärningar.
Vi återkommer inom kort med valresultat, analys och kommande aktiviteter här på hemsidan.


Välj Kommunistiska Partiet i kommunfullmäktigevalet!

Söndagen den 19/9 har du chansen att rösta in ett äkta oppositionsparti i Växjö kommunfullmäktige. Kom ihåg att du kan rösta i kommunfullmäktigevalet även om du inte är svensk medborgare! Det som krävs är att man bott i Sverige i tre år, är du röstberättigad har du fått hem röstkort med posten.

Kommunistiska Partiets valsedlar ska finnas i alla vallokaler på valdagen. De vita valsedlarna avser kommunfullmäktigevalet. Skulle våra valsedlar inte finnas i en vallokal går det bra att ta en vit blank valsedel och skriva Kommunistiska Partiet på. Observera att det inte går att personrösta på en blank valsedel! Kontakta oss på telefon 0708-438504 om våra valsedlar inte skulle finnas i vallokalen, eller om du misstänker att någon försökt sabotera dem eller att andra oegentligheter skett. Förra valet råkade vi ut för flera fall av valfusk där man försökte gömma våra valsedlar eller blanda dem med andra partiers valsedlar. Påpeka också gärna för valförrättaren om du misstänker sabotage.


(Información en español aquí!
For information in English about the election, please feel free to email us at ).

Kommunistiska Partiet i Växjö kandiderar i valet till kommunfullmäktige. Idag saknas en oppositionsröst i fullmäktige. Kommunistiska Partiet vill och kan fylla detta tomrum. Vi vill ge en röst åt samhällets svaga och mest utsatta. Vi arbetar för det gemensamma där vi tillsammans utformar samhället och tillför de resurser som behövs inom skolan, vården och omsorgen.

Vi är motståndare till den högerpolitik som förs i vårt land, där det mesta handlar om konkurrens och egoism. Vi är emot utförsäljning av den kommunala verksamheten och vi säger att samhället har ett kollektivt ansvar för samhällsservicen. Privata företag ska inte sköta kommunal verksamhet och de ska inte tjäna pengar på människors grundläggande mänskliga behov.

I förra valet fick vi 325 röster här i Växjö. Det krävs ca 500 röster (beroende på valdeltagandet) för att komma in i fullmäktige. Med din hjälp når vi upp till denna nivå och kan utmana de gamla och insomnade partier som sitter där idag.

En röst på Kommunistiska Partiet är en uppmaning till ett politiskt systemskifte i Sverige – för ett samhälle byggt på jämlikhet, rättvisa och respekt för alla människors lika värde. Vill du ha verklig opposition i politiken? Vill du ha arbetarpolitik och socialism? I så fall har du ett givet val 19 september. Rösta på Kommunistiska Partiet!

Valrörelseartiklar i Proletären

Kapitalismen äter upp mer än jorden producerar, Publicerad i Proletären nr. 35, 2010
Valkrönika – Barnen är vår framtid?, Publicerad i Proletären nr. 34, 2010
Satsa på den kommunala skolan – nej till friskolor, Publicerad i Proletären nr. 25, 2010
Stoppa privatiseringshysterin!, Publicerad i Proletären nr. 17, 2010

Insändare i valrörelsen

Vad hände med strandskyddet, Bo Frank?, Publicerad i SMP, 100915
Varför har (S) och (MP) svängt om körkortsutbildningen?, Refuserad av SMP, september 2010
Vill S i Växjö ha bort friskolorna?, Publicerad i SMP, 100907
Vänsterpartiet vill sitta på två stolar, Publicerad i SMP, 100823

Valstugan har öppet

Under valrörelsen finns vi på gågatan i Växjö med vår lilla mobila valstuga. Valstugan finns på Storgatan utanför Clas Ohlsson.


Öppettider:
Torsdagen den 16/9 kl. 13.00 – 18.00.
Lördagen den 18/9 kl. 10.00 – 14.00.

Kommunistiska Partiets valsedel i Växjö 2010

Kommunfullmäktigevalsedeln 2010
Jan-Åke Karlsson (K) talar om aktuella skolfrågor i kommunen.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!