Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Varför har (S) och (MP) svängt om körkortsutbildningen?

Refuserad av SMP, september 2010

Förra hösten behandlade kommunfullmäktige i Växjö ett medborgarförslag från undertecknads sida om att införa körkortsutbildning i gymnasieskolan.

Sju av fullmäktiges åtta partier röstade emot förslaget, däribland socialdemokraterna och Miljöpartiet. I juni i år la ”de rödgröna” ett budgetförslag där man kan läsa att körkortsutbildningens teoretiska del ska kunna läsas i gymnasiet. Varför röstade ni socialdemokrater och miljöpartister i augusti förra året nej till det förslag som ni mindre än ett år senare driver som ert eget? För ett år sedan begärde jag svar från (S) om varför de var emot körkortsutbildning i gymnasieskolan; då kom inget svar. Men nu kanske man kan få det, samt ett svar på frågan varför (S) och (MP) ändrat uppfattning i denna fråga.

Per Boberg
Kommunistiska Partiet, VäxjöPlusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!