Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Tal av Gunnel Thörn 1/6 2010

Palestinavänner,

Så har terrorstaten Israel slagit till igen. Ship to Gaza, en fredlig konvoj med förnödenheter till de belägrade Gazaborna stoppades. På internationellt vatten mördades 9 personer och ett 60-tal skadades, när israelisk militär bordade och kapade frihetsflottans fartyg. Sin vana trogen skyller Israel på att terrorister och vapen fanns ombord. Grekiska och turkiska myndigheter hade kontrollerat lasten. Lasten består till stor del av cement, eftersom Israel förvägrar Gazaborna rätten att återuppbygga upp sina utbombade hus. Lasten består också av vattenreningsanläggningar. Bristen på rent vatten är skriande. Israel kontrollerar vattentillgången på Gazaremsan.

Cement och vattenrening det är Israels uppfattning om terrorism. Gaza är världens största fängelse och ansvariga för detta fängelse är Israel.

Kommunistiska Partiet fördömer med upprördhet och ilska Israels agerande. Att med militärt våld angripa civila fartyg lastade med hjälp avsedd för en nödlidande civilbefolkning är en rent kriminellt. Blockaden mot Gaza måste brytas!

Vi kräver att Sveriges regering kraftfullt protesterar mot Israels kriminella övergrepp, riktat mot fredsaktivister från 40 länder. Regeringen måste agera för att de ansvariga ställs inför internationell domstol, åtalade för sjöröveri och mord,
Regeringen måste agera för att sanktioner införs mot Israel.

Bojkotta Israel!
Bojkott nu!Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!