Hem Om Partiet Proletären Kontakt Vår politik               Español
RKU Bli medlem Val Insändare Arkivet        Blogg        English

Vrede mot Israel i Växjö – Protest samlade närmare 300 personer

Närmare 300 personer slöt upp för att protestera mot Israels överfall på Ship to Gaza.

Inför manifestationen intervjuades Jan-Åke Karlsson av Sveriges Radio Kronoberg. Lyssna på intervjun här.

Vreden var stor över det som inträffat och solidaritetsyttringarna med offren, de fängslade solidaritetsarbetarna samt det förtryckta palestinska folket var många. På manifestationen talade sex personer varav Gunnel Thörn från Kommunistiska partiet. Hennes tal fokuserade på att man nu måste gå från ord till handling. Solidaritet i ord med det palestinska folket är viktigt men ännu viktigare är att man fysiskt agerar, genom att kräva att Sveriges regering gör något, att EU gör något, att FN gör något och att alla vi privatpersoner går något. T.ex. bojkotta alla israeliska varor, att man ställer Israel inför rätta i en internationell domstol, att blockaden omedelbart hävs. Läs Gunnels tal här.

Här i Växjö gäller det rimliga kravet att kommunen nu inrättar en bojkott av alla israeliska varor och att mataffärerna tar bort dessa varor från sina hyllor.Plusgiro: 54 41 22-5. Alla bidrag till vår verksamhet tas emot, stora som små!